POWER LEARNING PRAVO
Superinstrukcije.com, Petrova 15a, Zagreb, Gsm: 099 6414 035, E-mail: info@superinstrukcije.com

ŠKOLA AKADEMSKIH VJEšTINA

 • POWER LEARNING PRAVO

   

  Kako je moguće da studenti prava dugih godinu dana pripremaju jedan te isti ispit (uz posvećeno, ozbiljno, redovito učenje)... i po 6-ti put padnu? 
   

  Osnovni uzroci poteškoća na studiju prava su sljedeći:

   

  1. Ima zaista jako puno gradiva za naučiti!

  Mnogi studenti na početku studija pretpostavljaju da će morati puno čitati i učiti, ali nisu svjesni da je TOLIKO puno gradiva! Priče o mjesecima cjelodnevnog učenja su zaista istinite.

   

  Glavni ispiti na pojedinim studijskim godinama kao na primjer rimsko, građansko ili međunarodno pravo obuhvaćaju više stotina, pa i nekoliko tisuća stranica koje treba pročitati i naučiti. 

   

  Osnovni problem kod te velike količine gradiva nije samo vrijeme potrebno da se taj sadržaj samo pročita i nauči. Ključni problem je problem organizacije učenja novog gradiva i ponavljanja već naučenog kako to naučeno nebi zaboravili. S obzirom da učenje traje preko mjesec dana kako memorirati gradivo koje smo učili prije 3 tjedna?

   

  Kako zapamtiti stranice 50 do 100, dok učite stranice 250 do 350, a imate pred sobom još stranice 350 do 658?

   

  Pitanje je dakle kako organizirati ponavljanje starog i učenje novog gradiva, tako da na dan ispita zaista znate cjelokupno gradivo koje ste učili tijekom više mjeseci? Ovaj problem je većini studenata prava gotovo nerješiv, što predstavlja ogroman problem jer se cjelokupno gradivo mora zaista detaljno znati. 

   

  2. Ispiti su teški, kriteriji prolaska visoki.

  Prolaznost na nekim ispitima je između 0% i 10%, a za prolaz ponekad treba znati i više od 90% ukupnog gradiva. 

   

  Načini provedbe pojedinih ispita, kao i kriteriji prolaska vrlo su su zahtjevni. Na studiju prava nije dovoljno znati gradivo "otprilike", već je potrebno poznavati detaljne činjenice, ispravne pravne formulacije, definicije, specifičnosti pojedinih pravnih odnosa i sve to uz ispravno razumijevanje gradiva.

   

  Na ispitima se traži pravo, kvalitetno znanje i mnogima je vrlo teško doseći tu visoku razinu znanja koja se očekuje.

   

  Bubanje i štrebanje koliko god na prvi pogled se činili efikasnim, ne daju tu kvalitetu znanja i informacije se brzo zaboravljaju. Međutim, mnogi studenti prava godinama pokušavaju samo "naštrebati" gradivo, da bi na žalost na 3. ili čak 4. godini odustali od studija jer je "pre teško". Apsolutno je previše teško "nabubati" 1000 stranica... nemojte niti pokušavati. 

   

  3. Sami ste. 

  Uglavnom ste prepušteni sebi i svojim metodama učenja kada treba razumijeti, naučiti i memorirati mnogo stotina stranica

   

  Studij prava po mnogočemu je nalik na dopisnu školu. Postojite samo Vi i knjiga, a za Vaš uspjeh je presudno ono što radite kad sjednete za knjigu, dakle Vaše metode učenja jer te metode određuju efikasnost učenja i kvalitetu znanja. Ukratko, sami ste.

   

  Od Vas se očekuje da sebe možete organizirati i voditi kroz proces stjecanja (zahtjevnog) znanja, da si sami znate pomoći kad ne uspijevate razumijeti gradivo, kad je neko gradivo teško pamtljivo, kad Vam se "ne da" učiti, kad Vam padne koncentracija.

   

  U biti morate sami sebi biti profesor koji za Vas izrađuje Vaš plan učenja (kada ću učiti) i program učenja (što ću tada učiti), koji Vas motivira, koji Vas disciplinira, koji Vas organizira u vremenu i prostoru. 

   

  Morate moći sami sebe dovesti do pravog znanja i mnogi studenti prava padaju upravo na ovom zadatku.

   

  Bez poznavanja kako Vaš mozak zapravo uči, pamti, shvaća i zadržava znanje, izuzetno je teško sebe voditi na dugom putu do znanja i biti sebi dobar profesor.

   

  4. Ustrajno korištenje neefikasnih metoda učenja (bubanje, štrebanje).

  Glavni problem studenata prava je što „puno uče“, a „malo nauče“.

   

  Većina kolega koristi metode i strategije učenja koje su koristili još u srednjoj školi i takve metode jednostavno ne daju rezultate. Znanstvena istraživanja su pokazala da najčešće korištene metode učenja kao što su iščitavanje teksta, "bubanje" tj. memoriranje bez pravog razumijevanja ili kampanjsko učenje nisu efikasne metode učenja (pročitajte pregled istraživanja ovdje).

   

  Na žalost među studentima prava proširilo se uvjerenje da za uspjeh samo treba biti uporan, da je dovoljno dobro "zagrijati stolicu", te da će dodatani trud već dovesti do željenih rezultata.

   

  Dakle, zavladao je mit da nije toliko bitno "kako učiš", već "koliko učiš", da je za uspjeh dovoljna upornost. Zbog tog uvjerenja, mnogi ne pokušavaju istražiti efikasnije metode učenja. Skeptični su prema novim spoznajama iz psihologije učenja i neuro-znanosti, te se na žalost nepotrebno muče s neefikasnim metodama učenja mnogo godina.  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ...........................................................................................................................................

   

   

   
   
   
  Što je "Brain-friendly" učenje?

   

  Uobčajene metode i tehnike učenja koje većina studenata prava koristi otežavaju mozgu da ostvari svoj potencijal i stječe novo znanje onom brzinom i lakoćom kojom on to zapravo može. 

   

  Naizgled najlakše metode poput mnogobrojnog ponavljanja ili iščitavanja literature stvaraju "iluziju znanja" i otežavaju mozgu stvarno razumijevanje i stvarno memoriranje informacija. 

   

  Postoje prirodni zakoni po kojima mozak uči, pamti i stjeće nova znanja i ako želimo učiti brže, lakše, kvalitenije, s više razumijevanja, više motivacije i zadovoljstva... moramo naše metode učenja uskladiti s načinom rada mozga. Moramo mozgu olakšati učenje. 

   

   

   

  Radi se o potpuno novim intelektualnim vještinama i tehnikama koje se temelje na najnovijim spoznajama iz područja kongnitivne psihologije, neuro-psihologije, psihologije učenja i pamćenja.

   
   
   
  Provjerite je li Vaše učenje... "Brain-unfriendly"!

   

   

   

   
   
   

   

   
  Kakav je osjećaj učiti na "Brain-Friendly" način?
   

   

   

    

   
   
   

   

  ...........................................................................................................................................
   

   

  Pročitajte iskustva Vaših kolega...
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   

   

   

   

  ................................................................................................................................................

   
   
  18 godina pomažemo studentima!
  Preporuke Savjetovališta za studente
  FF Sveučilišta u Zagrebu
   
   

  1999. godine prvi smo u Hrvatskoj organizirali trening uspješnog učenja za studente Sveučilišta u Zagrebu, te je on ubrzo prihvaćen kao redoviti program Savjetovališta za studente Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

   

  2003. godine je Sveučilište u Zagrebu prepoznalo kvalitetu programa te je program nagrađen posebnom Rektorovom nagradom.

   

  Pročitajte preporuke voditeljice savjetovališta za studente Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Lugomer-Armano, te bivše prodekanice za nastavu prof. dr. sc. Vizek-Vidović.

   

   

   

   

  Preporuka prof.dr.sc.Lugomer-Armano

      

             Preporuka prof.dr.sc.Vizek-Vidović

   

   

   

   

  ................................................................................................................................................

   

   

   
   
  1. Kako brzo & sigurno pronaći
  ono zaista bitno u gradivu?
   

  NAUČITE TEHNIKU FORMATIRANJA - REVOLUCIONARNU TEHNIKU UČENJA!

   

  Jedna od tehnika koju ćete naučiti na prvoj radionici je tehnika FORMATIRANJA koja mozgu omogućuje znatno lakše i potpunije razumijevanje gradiva, brže čitanje i efikasno snalaženje u stručnim tekstovima.

   

   

  Izgleda li Vaša literatura otprilike ovako? 
   
   

   

  (Međunarodno pravo, str. 2-3)

   

   

  ...ili možda ovako?

   

  (Rimsko pravo, Manumisije, Horvat str. 106-107)

   

   

  Ako Vaši tekstovi izgledaju slično ovome
  Vaše je učenje teže i sporije nego što bi moglo biti!
   

    

   

  Zašto?  

  Jer na ovaj način ne dobivate tekst... 

  • u kojem možete brzo pronaći ključne informacije,
  • iz kojeg možete ponavljati lakše i brže,
  • već ćete tekst morati ponovno i ponovno čitati... umjesto da na prvi pogled, dakle bez ponovnog čitanja vidite što u tekstu piše.

   

   

  Postoji provjereno bolji način!
   

   

  Na prvoj radionici možete naučiti tehniku kvalitetnog podcrtavanja ispitne literature koja će Vam omogućiti znatno brže snalaženje u tekstu, bolje razumijevanje gradiva i bolju koncentraciju kod čitanja.

   
  • kako u samo 3 sata kvalitetno podcrtati oko 150 do 200 stranica teksta – dakle, na način da vam postane savršeno jasna cjelokupna struktura materijala kao i logika gradiva – i to (nakon takvog označavanja) na prvi pogled, bez dodatnog čitanja,
  • 6 neizbježnih pravila ispravnog podcrtavanja teksta, koja omogućuju efikasno razlikovanje bitnog od nebitnog gradiva, te precizno pronalaženje ključnih podataka u tekstu,
  • kako brzo pronaći ključne riječi u tekstu za lakše se snalaziti u gradivu,
  • kako ispravno označiti naslove i podnaslove u tekstu za znatno brži uvid u logične cjeline teksta,
  • dvije najveće zamke pri podcrtavanju i kako ih izbjeći,
  • kako u 15 minuta označiti sadržaj teksta, knjige, skripte ili zakona, za brži uvid u logiku materije i efikasnije povezivanje različitih tema u smislene cjeline,
  • voditelj će Vam pokazati nekoliko konkretnih primjera kako je u samo 3 sata označio 182 stranica OTPD i 164 stranica Rimskog prava i naučit ćete korak po korak metodu kako i Vi to možete napraviti.

   

   

   

   

  2. Kako brzo memorirati
  ogromnu količinu gradiva?
   

  Jedan od najvećih problema na studiju prava je zahtjev za memoriranjem ogromne količine informacija, podjela, zakona, definicija (od riječi do riječi), pravnih pojmova i koncepata, pravnih odnosa itd.

   

  Na pravu jednostavno treba jako puno toga pamtiti i svim tim podacima raspolagati na dan ispita. Mnogima je to izuzetno teško. Informacija kao da ne "ostaju", kao da "teško ulaze u glavu". 

   

  Jeste li čuli za svjetska prvenstva u pamćenju?

   

  Da, ona postoje i tamo natjecatelji pamte nevjerojatne količne podataka ( www.worldmemorychampionships.com ). Na primjer, oni uspijevaju u 60 minuta memorirati preko 2000 znamenkasti broj ili u 60 minuta točan redosljed karata od preko 20 špila karata. 

   

  Kako oni to postižu? Ne tako što imaju posebne, nadljudske sposobnosti. Oni koriste specifične tehnike i metode koje i Vi, koje svatko može naučiti. 

   

  Radi se o korištenju kreativnih vizualizacija pri pamćenju velikih podjela, apstraktnih pravnih pojmova, pa i definicija i latinskih izreka. Otkrijte, sasvim nove metode i tehnike pamćenja koje omogućuju nevjerojatno efikasno i nevjerojatno dugotrajno memoriranje ogromnih količina podataka, podjela, definicija, povijesnih događaja, kompleksnih pravnih odnosa, zakona. 

   

  Pogledajte ovu TED prezentaciju i saznajte kako Vi i možete pamtiti poput svjetskih prvaka u pamćenju! 

   

   

   

   
  NAUČITE POWERMEMORY TEHNIKU - REVOLUCIONARNU TEHNIKU PAMĆENJA!
   
   

  Trening radionica vrlo je praktična! Sve tehnike na radionici biti će demonstrirane i trenirane na Vašem konkretnom ispitnom gradivu što znači da možete odmah vidjeti kako ih samostalno primijenjivati u praksi.

   

   

   

   

  Rezultate treninga možete vidjeti
  odmah na treningu!

   

   

   

   

   

   

   

   

   ...........................................................................................................................................

   
   
   
  ZANIMA VAS CIJELI PROGRAM?

   

  Što ćete naučiti na trening radionicama?

   

   

   

   

  Kako korak po korak kvalitetno i efikasno pripremiti velike ispite (npr. RIM, KP, GP, GP2, MP), ali i imati vremena za sebe, hobije i život bez stresa.

   

  Kako optimalno rasporediti učenje, tijekom tjedna, dana, za vrijeme nastave i "slobodnih dana".

   

  Kako organizirati učenje, ponavljanje, pauze, i veće odmore.

   

  Kako pripremiti gradivo prije početka pripreme ispita za optimalno učenje.

   

   

     Jednostavne tehnike učenja koje omogućuju brže i potpunije razumijevanje pravnih postupaka, pravnih akata, kompliciranih pravnih odnosa, stručnih pravnih pojmova i njihovih definicija.
     Kako efikasno označavati ispitnu literaturu, te pronaći ključne cjeline i pojmove u literaturi (knjige, skripte, zakone, pravne dokumente).

   

   

   
   
     Naučite revolucionarne tehnike pamćenja koje koriste svjetski prvaci u pamćenju, a koje omogućuju nevjerojatno pamćenje velikih podjela i ogromnih količina podataka. 
     Kako brže i trajnije pamtiti velike pravne podjele, zakone, pravne i povijesne podatke i činjenice, pravne procedure i detalje koji se ispituju na ispitima (sve to na puno lakši, tzv. brain-friendly” način).
     Kako se na pismenim  i usmenim sigurno sjetiti gradiva koje ste učili i kako uvjerljivo i sigurno prezentirati svoje znanje.
   
   
   
   
   

   

   

   

  Rezultati koje ćete u sklopu treninga ostvariti
   
   

     učiti barem 2 – 3 puta brže uz posjedovanje kvalitetnijeg znanja,

     učiti znatno lakše, što znači uz manje napora znati više,

     steći potpunu kontrolu nad procesom učenja i pripreme ispita,

     moći samostalno koristiti najefikasnije metode učenja i pamćenja,

     osjećati sasvim novu razinu motivacije za učenje,

     postići veće samopouzdanje na testovima i ispitima.

   
   
   
   

   

   

  ...........................................................................................................................................

   
   
   
  Uključite se našoj Facebook grupi za podršku!
  Kao polaznik PLP programa dobivate trajni pristup Facebook grupi za podršku studentima prava, u kojoj:
  • RAZMJENA SAVJETA: kolege razmjenjuju savjete kako efikasnije pripremiti ispite 
  • RAZMJENA MATERIJALA: možete razmjenjivati materijale za učenje (kartice, formatirane tekstove),
  • ZAJEDNIČKO UČENJE: možete udružiti se s kolegama i zajedno pripremati ispite pomoću novih tehnika,
  • RJEŠAVANJE PROBLEMA: postavljati pitanja vezano uz nove metode učenja, diskutirati probleme i rješenja,
  • NOVE METODE UČENJA: dobivate konstantan update vezano uz nove metode učenja,
  • BESPLATNE EDUKACIJE: dobivate redovite pozive na besplatne mentorske mini-grupe, webinare itd.

   

   

   

   

   

   

  ...........................................................................................................................................

   
  Upoznajte Vašeg trenera
   
  Voditelj programa i autor edukacije je Adrian Josip Drempetić, profesor psihologije, vodeći hrvatski stručnjak u području razvoja intelektualnih potencijala, te akademskih vještina koji podučava tehnike i strategije učenja i pamćenja preko 14 godina. 
   
   
   
   
   
   

   

   

   

   

   
   
   
   
   
  NAPOMENA!
  Za koga ovaj program NIJE? 

   

  PLP program nije za one...

   

  koji zapravo ne žele učiti, niti žele uistinu naučiti,

  već se nadaju instant "čarobnom štapiću"

  koji će im dati znanje ili omogućiti prolazak

  na ispitima, bez ozbiljnog učenja.

   

  Ovaj program nije "čarobni štapić" koji daje znanje bez učenja. 

   

   

   

  Za koga ovaj program JEST? 
   

  PLP program je za one koji žele 

  sigurno uspješno završiti studij prava, 

  ali to žele činiti što efikasnije, što lakše i što kvalitetnije. 

   

  ... kao i za one koji ...

   

     žele ostvarivati bolje rezultate na ispitima,

     žele ostvariti sasvim novu razinu efikasnosti pri učenju,

     žele velike ispite pripremati kvalitetnije i efikasnije,

     žele imati više vremena za sebe, hobije i izvan-studijske aktivnosti,

     žele jednom zauvijek naučiti kako samostalno uspješno pripremati i polagati ispite,

     žele učiti cijeli život u uživati u tome,

   
   
  ...žele ostvariti svoj puni akademski potencijal!

   

   

   

   

   

  Broj mjesta na programu je ograničen! 

  Molimo Vas da znatno unaprijed rezervirate vaša mjesta na tečaju putem kontakt forme ili bolje putem telefona na

  099 / 6414 035.

   

   

   

  ...................................................................................................................................

   

   

  Imate pitanje?
   

   

   

   

  ILI

   

   

   

   

   ...........................................................................................................................................

   
   

   

  Gdje se trening održava?
   
  Baruna Trenka 1, 10000 Zagreb, Velika učionica
   

   

   

   

   

  ...................................................................................................................................

   
   
   
  Vidimo se na treningu... 

   

   

    

    

    

    

    

    

   

   

   

   

   

   

  Glavni ispiti na pojedinim studijskim godinama kao na primjer rimsko, građansko ili međunarodno pravo obuhvaćaju mnogo stotina, pa i nekoliko tisuća stranica koje treba pročitati i naučiti. 

 • Online rezervacija

  Polja označena zvjezdicom ( * ) su obavezna.


50% complete
Molimo da ovdje upišete vaše ime i e-mail kako bismo vam mogli poslati link za download
Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.
Vaš e-mail je kod nas siguran i dobivati ćete od nas isključivo informacije kako lakše i efikasnije učiti pravo. U bilo kojem trenutku se možete odjaviti.
Za dodatne informacije slobodno nam se obratite na 099 / 6414035 ili pošaljite e-mail na: info@superinstrukcije.com.

Unesite vaše korisničke podatke.

» Zaboravili ste lozinku?